Wednesday, 18 March 2015

Saté ajam (kip saté)

Let op: de kipmarinade wordt het lekkerst als je die een nacht laat intrekken.
Denk er ook aan om de houten saté stokjes minimaal een half uur in koud water te leggen voor gebruik, anders verbranden ze.

Voor 500 gram kipfilet

Ingrediënten:


kipfilet in stukken snijden
stukje verse gember ca. 2 cm, geschild*
citroengras - poeder
2 tenen knoflook, gepeld
1/2 el sambal
1 citroen, rasp en sap
1 1/2 el palmsuiker of donkerbruine basterdsuiker
4 el ketjap

* De gember koop je vers en vries je in. Even het bruine schilletje eraf snijden van wat je nodig hebt en dan raspen en terug in de vriezer.

Alles lekker door elkaar husselen en in de koelkast laten staan.

De volgende dag rijg je de kip aan de stokjes en grill je ze. 

Als je grotere hoeveelheden moet maken, grill ze dan 's middags, doe ze alvast in een ovenschaal en dek af met aluminium folie.  Als je ze nodig hebt, met folie in de oven plaatsen ongeveer 20 minuten.  Op die manier blijven ze lekker sappig.


No comments:

Post a Comment