Ingrediënten:
6 eieren
1 lombok (spaans pepertje)
1 tl basterd suiker
1 ui
2 el zonnebloemolie
2 el tomatenpurée
3 teentjes knoflook
30 gram santen (kokos) oplossen in 2,5 dl water (of kant en klare kokos saus)
1 tl laos (poeder)
1 tl sereh (citroengras) poeder
4 tl sambal
De eieren hard koken en pellen, eventueel halveren.
Uien en knoflook fijn malen en in een hapjespan doen met een beetje zonnebloemolie totdat het bruin wordt.
Doe de klein gesneden lombok erbij (zaadjes verwijderen), de sambal, santen, laos, sereh, suiker en tomatenpurée.
Even laten koken en laag zetten, eieren erbij en nog ongeveer 5 minuten laten pruttelen totdat de saus dikker is geworden.
Schep ze over op een schaal en doe vooral ook wat saus over de eitjes.
Tip: Koop tomatenpurée in een tube in plaats van een blikje.
No comments:
Post a Comment